Trashëgimtarët

Shpërndaj:

Gjyshin tim, nga im atë, e thërrisnin baron. Në vitet ‘30 Shqipëria nuk kishte tituj dhe ofiqe, por miqtë e kishin pagëzuar për fisnikërinë e pamjes dhe inteligjencës, personalitetin e fuqishëm dhe elegancën e lindur të një aristokrati. Figurë e gjatë dhe autoritare, por njerëzve u fliste të gjithëve me fjalë të përkora përuljeje dhe dashamirësi ngjitëse. Mbante një bastun…

More info

Maragjyl

Shpërndaj:

Kënga që po postoj, është shkruar dhe kompozuar nga Jonuz Gushta, një nga dajat e nënës sime, që ka lënë gjurmë si artist ne repertorin e këngës qytetare shkodrane. Kënga quhet Maragjyli. Maragjyli është trëndafili i egër që rritet neper oborret shkodrane dhe si me “pahir” – më dukej mua – shpërndahej nëpër muret e rrugicave, si simbol i pasionit…

More info

Të pazanët ne

Shpërndaj:

Unë do të flas për dhunën, por jo me gjuhën e dhunës. E nuk do të ngrej gishtin ndaj askujt, përveç se ndaj vetes sime. Dhuna e kohëve të fundit është vetëm shumatorja e arrogancës nëpër mikrofona të rrjepur politikë, nga të gjitha palët që kanë në dorë ligje dhe nënligje, e që votën ia kemi dhënë, pasi e kemi…

More info

Lajmëtari jeni vetem ju

Shpërndaj:

Zëri dhe shpirti i protestës që filloi me Universitetin e Arkitekturës dhe u shtri me universitetet e tjera shqiptare, është zëri më i bukur që kam dëgjuar këto 28 vjet dhe shpirti më i ndritur që zgjoi shpresën e të gjithë shqiptarëve që kanë fjetur, që janë rrjepur, që janë trajtuar pa dinjitet, në pronë, në drejtësi, në zyra pushtetarësh, në…

More info