Jena Vllazni

Jena Vllazni

Shpërndaj:

Sado titulli është togfjalësh tifozerie, shkrimi shkon përtej duartrokitjeve dhe përgatitjes për ndeshjen e sotme me Laçin. Vllaznia ka bërë një rrugëtim të gjatë e të papritur hera-herës, por sezoni po i afrohet fundit, ndaj flamurin e shallin me mbishkrimin kuq e blu, e kam nxjerrë nga dollapi, ndërkohë që zemra po na del nga kraharori të gjithëve. Pak tifoza…

More info

Të hapësh një pus më gjilpërë

Të hapësh një pus më gjilpërë

Shpërndaj:

Në kohën më të vështirë për të gjithë prindërit dhe mësuesit, duhet të vishen këpucët më të forta sepse rruga nuk është e lehtë të rrisësh fëmijë në këto kohë të çartuna, kur modelet janë kukulla dhe lajmet e shoqërisë janë alarmante. Ta edukosh fëmijën bashkë më mësuesin, ta mësosh të përballojë vështirësitë e vogla, të njohë mirënjohjen dhe të…

More info

Fotografë pa kafaz

Fotografë pa kafaz

Shpërndaj:

Ka gjuetarë të përditshëm të jetës. Kush gjuan lekë, kush gjuan ushqim të mirë, kush muzikë të mirë, kush dashuri e kush urrejtje. Jo domosdoshërisht në këtë radhë, e jo domosdoshmërisht vetëm në këto shenja. Në Shkodër, është krijuar një emblemë fotografësh të shpendëve që janë pagëzuar me emrin Wild Europe. Çdo javë, grupit të pasionantëve të faunës dhe botës…

More info

Bujtina e bardhë me parmakë të kuq

Bujtina e bardhë me parmakë të kuq

Shpërndaj:

Rreth 7 kilometra në verilindje të Rrëshenit, në zonën e Mirditës, ndodhet një bujtinë e bardhë me parmakë të kuq, emri i së cilës ende nuk është vendosur nga Valentina dhe Ndue Nikolli, një çift mikpritës mirditorësh, përfaqësim i dashur të gjithë zonës së jeshtiltë dhe bujare në këtë kohë të bukur pranvere. Fshati quhet Kulmë, një pikë nisjeje për…

More info

Fije që nuk priten

Fije që nuk priten

Shpërndaj:

Ekipet mjekësore që transportojnë të sëmurët me autoambulancë kanë qenë me dhjetëra këtë periudhë. Ekipi në foto përbëhet nga Anxhela, Dr Endri dhe Pavlini, shoferi i autoambulancës. Pavlini është një ndër heronjtë e trafikut të lëvizjes nëpër rrugët tona të ngushta, ku kalojnë 2 biçikleta anës e anës, dhe dhjetra makina – fatmirësisht solidariteti është rritur së fundmi – u…

More info

Për Elisën

Për Elisën

Shpërndaj:
(Jo të Beethoven, por të Socializmit) Për të shtatën herë më erdhi në telefon nga të njohurit, emri i patronazhistes time, dhe më pas edhe linku i gërmimit i të të gjithave të dhënave tona. Një gjurmim, të cilin ngado që ta kapësh, për miqësi, për kuriozitet apo për favor, më jep aciditet në stomak, më shqetëson dhe më paralajmëron.…

More info