Kush është Arlinda Çausholli?

Profil
Arlinda Çausholli është gazetare, publiciste dhe eksperte e njohur komunikimi, me një përvojë 20-vjeçare. Që nga viti 2006, është Drejtoreshë Komunikimi në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës. Karrierën e saj e filloi në gazetari në vitin 1993 me Gazetën Shqiptare dhe më pas me agjensinë amerikane të lajmeve, Associated Press, në 1997-2002. Ka punuar gjithashtu për gazetën e njohur Corriere della Sera, duke mbuluar zhvillimet më të rëndësishme në Shqipëri në periudhën e tranzicionit të këtyre viteve. Në vitet 2003-2006 ka qenë Drejtore Komunikimi në Zyrën e Kombeve të Bashkuara për Projektet e Shërbimeve (UNOPS).

Fit For Future

Programi i Komunikimit
Programi i Komunikimit Fit For Future (FFF), ka për qëllim të zhvillojë personalisht individin, të promovojë cilësinë e komunikimit profesional dhe njerëzor, të japë nota të mendimit pozitiv dhe të krijojë një frymë bashkëpunimi në grup. Ideja e këtij programi dhe realizimi tij u bë në zanafillë në vitin 2013 në Aeroportin Ndërkombëtar të Tiranës me punonjësit e tij dhe më pas është shtrirë në Shqipëri, Kosovë, me dëshirën për të kontribuar dhe frymëzuar për një ditë cilësore të individëve të profesioneve të ndryshme, por që ndajnë të njëjtat dëshira e qëllime.

Mentorim për të rinjtë

Ne lindim çdo ditë. E nuk ka forcë më të madhe se
forca e dashurisë për jetën e dobishme.

Komunikim

Fuqizim jete

Vetëbesim

Bashkëpunim

News

Për Elisën

Shpërndaj:
(Jo të Beethoven, por të Socializmit) Për të shtatën herë më erdhi në telefon nga të njohurit, emri i patronazhistes time, dhe më pas edhe linku i gërmimit i të të gjithave të dhënave tona. Një gjurmim, të cilin ngado që ta kapësh, për miqësi, për kuriozitet apo për favor, më jep aciditet në stomak, më shqetëson dhe më paralajmëron.…

Turist në grimcë

Shpërndaj:

Në një lartësi prej 1100 metrash, çizmet e verdha ecën në një kalldrëm 300 vjeçar dhe u ndalën në këtë folezë bukurie që shumëkush e quan Ballkoni i Krujës, por mua më pëlqen ta quaj Çatia e Krujës. Këtu u mbrojt legjenda e Krujës, ku vajzat flijoheshin për një kuçedër e cila gjente qetësi vetëm me to (nuk e di…

A ia vlen me u kthy nga rruga?

Shpërndaj:

Para pak netësh një zotëri i moshuar i ra xhamit të makinës sime, ndërsa po përpiqesha të ngjitesha në një malore të thekur afër Kodrës së Diellit, dhe po dilja me zor nga një përshesh trafiku, të cilin ne që jetojmë në Tiranë e njohim mirë. Edhe zotëria 80-vjeçar atë po përpiqej të bënte, veçse nuk kishte katër rrota, por një bastun druri në të cilin mbahej.