Frikë nga pandemia apo policia?

Frikë nga pandemia apo policia?

Shpërndaj:

Historia e vrasjes së Klodian Rashës, 25-vjeçari që doli të blinte nje paketë cigare por bleu vdekjen në mënyrë të papritur sepse kishte thyer orën policore, është një nga ngjarjet më të hidhura dhe tronditëse që shqiptarët duhet ta identifikojnë si të tillë, dhe paralajmëruese nëse jemi të mençur ta diagnostikojmë. Në gjykimin e deritanishëm, ngjarja që protagonist pati një…

More info

Syqeshjet e shekullit tonë

Syqeshjet e shekullit tonë

Shpërndaj:

Ditën e enjte, në vend të testimeve të shtuara në numër do të kemi gjoba të shtuara. Nuk e di se si do ta qeverisë shteti ynë tekën e një fëmije të vogël apo edhe një të moshuari të ngadaltë, më këshilla apo me urdhër, këtë do ta shohim në vijim. Në vetvete, mbajtjen e maskave për t’u mbrojtur nga…

More info

Kulla e Sahatit dhe ne dëshmitarët pa kohë

Kulla e Sahatit dhe ne dëshmitarët pa kohë

Shpërndaj:

KULLA E SAHATIT DHE NE DËSHMITARËT PA KOHË Ditët e fundit, kur shifrat e pandemisë kanë filluar disi të ulen, një gjë tjetër ka filluar të ngrihet në mes të Tiranës. Kush kalon përbri Kullës së Sahatit, dallon ca mure të reja që thuajse po i ngjiten mureve gati 200 vjeçare që kanë marrë pamjen e fajtorit në vend të…

More info

Për mësuesit që njoh dhe ata që nuk njoh…

Për mësuesit që njoh dhe ata që nuk njoh…

Shpërndaj:

Mirëmëngjes mësues, prind e nxënës! Uroj që ky trekëndësh i dijes, edukatës e shpresës, të gjejë veten në këtë vit të ri shkollor, që në vend të ziles ka matësin e temperaturës e në vend të orarit, ka një deklaratë të përditshme “fajtore” të mospasjes së një virusi që askush nuk e sheh, por ja që një shkresë me shumë,…

More info

Emri im, guximi im

Emri im, guximi im

Shpërndaj:

Në kulmin e shqetësimeve publike gjatë kësaj pandemie, kur kemi humbje në njerëz dhe ekonomi, një muaj e ca më parë një mikrofons i ashtuquajtur gazetar investigativ i emisionit Stop, hyri me dhunë dhe me kamera të ndezur në aeroport. Të gjithë kolegët e mi e dinë se në aeroport duhet një leje e posaçme për të filmuar, sepse të…

More info

Rikthimi kalorsiak i Marubit

Rikthimi kalorsiak i Marubit

Shpërndaj:

Jam në gjendje të përhershme kureshtjeje të njoh ndjesinë e brendshme të Gegë Marubit në 1970-ën, kur i dorëzoi një shteti që nuk e meritonte të kishte zë në histori, trashëgiminë e jashtëzakonshme të dinastisë ku bënte pjesë, përfshirë vlerën e paçmuar të 500 mijë negativëve. Përtej dhimbjes së qenësishme të një profesionisti vizionar, pyetjet e tij duhet të jenë…

More info