Turist në grimcë

Turist në grimcë

Shpërndaj:

Në një lartësi prej 1100 metrash, çizmet e verdha ecën në një kalldrëm 300 vjeçar dhe u ndalën në këtë folezë bukurie që shumëkush e quan Ballkoni i Krujës, por mua më pëlqen ta quaj Çatia e Krujës. Këtu u mbrojt legjenda e Krujës, ku vajzat flijoheshin për një kuçedër e cila gjente qetësi vetëm me to (nuk e di…

More info

A ia vlen me u kthy nga rruga?

A ia vlen me u kthy nga rruga?

Shpërndaj:

Para pak netësh një zotëri i moshuar i ra xhamit të makinës sime, ndërsa po përpiqesha të ngjitesha në një malore të thekur afër Kodrës së Diellit, dhe po dilja me zor nga një përshesh trafiku, të cilin ne që jetojmë në Tiranë e njohim mirë. Edhe zotëria 80-vjeçar atë po përpiqej të bënte, veçse nuk kishte katër rrota, por një bastun druri në të cilin mbahej.

More info

Syri i Tretë

Syri i Tretë

Shpërndaj:

Sa herë dua të shkruaj për mësuesit apo për gratë, me dalin përpara sytë e fëmijëve për kategorinë e parë dhe figura e burrave për kategorinë e dytë. Ndoshta për arësyen e vetme se për të dyja rastet, personaliteti ynë përçohet në mënyrë të drejtëpërdrejtë te këto dy pasqyra, që janë të kundërtat tona, por që të gjithë duam të…

More info

NJË ARKË ME MUNICION APO ME ËNDRRA?

NJË ARKË ME MUNICION APO ME ËNDRRA?

Shpërndaj:

Më 28 Shkurt 1997, Vlora u kthye në një qytet kaotik ku qindra protestues të revoltuar sulmuan ndërtesën e SHIK-ut dhe e dogjën plotësisht. Sulmet filluan pas njoftimeve se studentët e Universitetit të Vlorës që kishin hyrë në grevë urie do sulmoheshin nga policia dhe do nxirreshin me forcë nga godina universitare. Banorët e Vlorës sulmuan depot e armëve dhe…

More info

KRAHËT E LIRISË DHE RINI MONAJKA

KRAHËT E LIRISË DHE RINI MONAJKA

Shpërndaj:

Rini Monajka. E njeh kush? Pak nga qyteti im… Për më tepër Shkodra ka pasur lëvizje sociale të sinkronizuar me vrullin e Drinit kur është i inatosur. Se mos vetëm Shkodra. Në ditët e sotme do të ishte mbase një nga djemtë më të lakmuar të pjacës… Prejardhje austriake, i edukuar, dashurues i gjuhëve të huaja, futbollist i talentuar, i…

More info

Goli i jetës

Goli i jetës

Shpërndaj:

Goli i jetës Dikur, të shkoje në stadium me pa skuadrën e zemrës ishte ritual për të cilin ishte përgatitur gjithë familja. Unë, fëmijë atëherë, e ndiqja me kërshëri këtë zakon të bukur të shtëpisë së madhe të gjyshërve të mi – një ndërtesë e vjetër, por mbushur me hare e batuta – në rrugicën e “Tisazhit”, në Shkodër. Çdo…

More info