ANTICOVID-20

ANTICOVID-20

Shpërndaj:

Arlinda Çausholli Nuk jam në karantinë sot. Aktualisht aeroporti po punon me gjysëm funksioni, sepse fluturimet janë përgjysmuar ndërsa koronavirusi është shumëfishuar në Europë. Kështu që po shkruaj nga zyra ime, ku në vend të zhurmës së avionëve, dëgjoj cicërimat e zogjve dhe puhizën e pastër të kohës së ndalur. Mendimet kanë dritë, kjo ka rëndësi… Dhimbja më e madhe…

More info

ANTICOVID-20

ANTICOVID-20

Shpërndaj:

Arlinda Çausholli Oggi non sono in quarantena. Attualmente l’aeroporto lavora con capacità ridotta, perché i voli si sono dimezzati alla velocità con cui il coronavirus si moltiplicava in Europa. Sto quindi scrivendo dal mio ufficio, dove invece del rumore degli aerei, sento i cinguettii degli uccellini e respiro il soffio puro del tempo sospeso. I pensieri sono luminosi, ed è…

More info

Dear Kobe/I dashur Kobe –  Xhoen Tugu

Dear Kobe/I dashur Kobe – Xhoen Tugu

Shpërndaj:

Dear Kobe/I dashur Kobe Xhoen Tugu Para se të nisja këtë letër, ose shkrim, quaje si të duash, jam menduar shumë nëse duhet ta shkruaja në shqip ose anglisht. Më pas mendova prapë, çfarë do të bënte Kobe nëse do të merrte një letër në shqip nga një djalë 20 vjeçar, për të cilin nuk ka dëgjuar kurrë? Me shumë…

More info

TEATRI I VJETËR?

TEATRI I VJETËR?

Shpërndaj:

Do të më pëlqente që një godinë sado të shkatërruar, ta ristrukturonim, e ta shpallnim “Monument Kulture” që mbrohet nga shqiptarët. Do të quhej “Teatri i Vjetër” dhe ne që do të arrijmë të riun, apo dhe brezat e ardhshëm, do të kenë një gjë për të parë, një faqe libri për të rrëfyer, një mur për ta prekur dhe…

More info

Check point Margarita/TEDx Talk

Check point Margarita/TEDx Talk

Shpërndaj:

I am from Albania. I was raised in two different worlds: one of communism, and one of democracy. Under dictatorship, we restrained ourselves from expressing our real feelings; in pluralism we can, but often don’t know how. When I was a child, we would go to visit family friends, sometimes I was offered a piece of candy, but not more…

More info

Fjala e hapjes, Bienale e Arkitekturës së Kosovës

Fjala e hapjes, Bienale e Arkitekturës së Kosovës

Shpërndaj:

Kam nderin që në emër të Asociacionit së Arkitektëve të Kosovës, të hap ceremoninë e ndarjes së çmimeve prestigjozë për arkitekturën e 13 kategorive që do të shpalosen sot përpara jush, dhe do të marrin formën e duhur të vlerësimit njerëzor, ndonëse vlerësimi më i mirë për çdo krijim, përfshirë arkitekturën, është koha. Unë do të ndaj me ju përpara…

More info