Sa herë bie një flamur

Sa herë bie një flamur

Shpërndaj:

Trupi i major Klodian Tanushit mbërriti sot ne atdhe dhe u mbulua me këtë flamur, që paloset me kujdes nga këta ushtarakë me doreza të bardha. Sa herë bie një flamur në gjysëm shtizë, mendoj për idealin e një paqeruajtësi shqiptar dhe a përfaqësohet Shqipëria me të. Dhuna që pamë së fundmi nga të gjitha palët e politikës, përfaqëson pjesën më…

More info

Ne, njerëzorët

Ne, njerëzorët

Shpërndaj:

Në ato pak gjëra që mundohem të bëj në mënyrë vullnetare, jam shumë e kujdesshme kur u përgjigjem njerëzve që më pyesin. Paguhesh për këtë? Këtu filloj dhe mbyll veshët, metaforikisht kuptohet, sepse reagimi i pjesës më të madhe nuk ndihmon aspak, përkundrazi, fjalia që të përndjek është: Nuk është koha për të punuar falas. Personalisht besoj, se kush bën…

More info

Të pazanët ne

Të pazanët ne

Shpërndaj:

Unë do të flas për dhunën, por jo me gjuhën e dhunës. E nuk do të ngrej gishtin ndaj askujt, përveç se ndaj vetes sime. Dhuna e kohëve të fundit është vetëm shumatorja e arrogancës nëpër mikrofona të rrjepur politikë, nga të gjitha palët që kanë në dorë ligje dhe nënligje, e që votën ia kemi dhënë, pasi e kemi…

More info

Lajmëtari jeni vetem ju

Lajmëtari jeni vetem ju

Shpërndaj:

Zëri dhe shpirti i protestës që filloi me Universitetin e Arkitekturës dhe u shtri me universitetet e tjera shqiptare, është zëri më i bukur që kam dëgjuar këto 28 vjet dhe shpirti më i ndritur që zgjoi shpresën e të gjithë shqiptarëve që kanë fjetur, që janë rrjepur, që janë trajtuar pa dinjitet, në pronë, në drejtësi, në zyra pushtetarësh, në…

More info