Shpërndaj:
Për mësuesit që njoh dhe ata që nuk njoh…

Për mësuesit që njoh dhe ata që nuk njoh…

Shpërndaj:

Mirëmëngjes mësues, prind e nxënës! Uroj që ky trekëndësh i dijes, edukatës e shpresës, të gjejë veten në këtë vit të ri shkollor, që në vend të ziles ka matësin e temperaturës e në vend të orarit, ka një deklaratë të përditshme “fajtore” të mospasjes së një virusi që askush nuk e sheh, por ja që një shkresë me shumë,…

More info

Emri im, guximi im

Emri im, guximi im

Shpërndaj:

Në kulmin e shqetësimeve publike gjatë kësaj pandemie, kur kemi humbje në njerëz dhe ekonomi, një muaj e ca më parë një mikrofons i ashtuquajtur gazetar investigativ i emisionit Stop, hyri me dhunë dhe me kamera të ndezur në aeroport. Të gjithë kolegët e mi e dinë se në aeroport duhet një leje e posaçme për të filmuar, sepse të…

More info

Rikthimi kalorsiak i Marubit

Rikthimi kalorsiak i Marubit

Shpërndaj:

Jam në gjendje të përhershme kureshtjeje të njoh ndjesinë e brendshme të Gegë Marubit në 1970-ën, kur i dorëzoi një shteti që nuk e meritonte të kishte zë në histori, trashëgiminë e jashtëzakonshme të dinastisë ku bënte pjesë, përfshirë vlerën e paçmuar të 500 mijë negativëve. Përtej dhimbjes së qenësishme të një profesionisti vizionar, pyetjet e tij duhet të jenë…

More info

FOL!

FOL!

Shpërndaj:

Qytetërimi i një vendi matet me mënyrën se si i trajton gratë dhe vajzat. Qytetërimi i një vendi matet se si komunikojnë qeveritarët dhe media. Qytetërimi i një vendi matet me nivelin e cilësisë nëpër shkolla dhe si komunikohet në klasë. Kam takuar të rinj të të gjitha moshave falë Fit For Future, mësues të përkushtuar dhe më pak të…

More info

SA VLEN JETA?

SA VLEN JETA?

Shpërndaj:

Arlinda Çausholli Në një bisedë me miq, nga ato darkat e mira me shqiptarë të mirë, m’u tha se sot në Shqipëri, ku institucionet janë në përgjumje dhe presim të na zgjojnë ndërkombëtarët, jeta ka vlerën e një kokërr fasuleje. Unë me agronominë nuk i kam punët mirë. E shumta, çfarë më rrok syri më pëlqen dhe e përjetoj me…

More info

Ngrihu dhe shkëlqe

Ngrihu dhe shkëlqe

Shpërndaj:

Do të desha të të ndihmoja ndryshe, por vetëm këto rrjeshta kam. Uroj të lexosh të njëjtën dashamirësi dhe pastërti me të cilën janë shkruajtur, dëshirë dhe urim që ti t’ia dalësh mbanë. Nuk dua të ithtohesh, as ta ithtosh zemrën sepse kripa tret gurin….Dua që ta mbash zemrën det, aq sa e ke….që kripa të tretet në të. Dhe…

More info

Bella Ciao

Bella Ciao

Shpërndaj:

BELLA CIAO Arlinda Çausholli Në mesin e një zbrazëtie të pandemisë COVID-19, kur shteti dhe shqiptarët bëjnë përpjekje të përbashkëta të mbrojnë shëndetin, ca nga zori e ca nga urdhërat e qeverisë, një mëngjes zgjimi si ky i sotmi do të lërë damkën e vet tek të gjithë qytetarët që urrejnë dhunën, risjelljen e veprimeve të diktaturës ndaj njëri-tjetrit dhe…

More info

Kronikë e një dite të re

Kronikë e një dite të re

Shpërndaj:

Pas një muaji, gjyshërve u erdhi radha të bëjnë ca hapa të avashtë e të butë. Pas një muaji lajmesh e paralajmërimesh nga qeveria për t’u mbyllur në shtëpi e për t’u mbrojtur nga Covid-19, lagjja jonë u gjallërua sot në ditën më të re e më të bukur të sajën. U mbush me humanizëm, me qetësi, me durim dhe…

More info

Gjuha e pazhurmë e dashunisë

Gjuha e pazhurmë e dashunisë

Shpërndaj:

Im atë i shkruante nënës sime… “E dashtuna jeme, Asht ora 20 e mbramjes, jam duke punu vetëm në zyrë… u lodha. Për të rimarrë forcat po pushojshe duke u ngroh mbi furnelën elektrike që kam në zyrë. Mendja me shkoi tek ti. Jam duke jetue me gëzimin e kujtimin e ditëve që kalum së bashku. Gjithë këto ditë pa…

More info